کلسترول یک ماده چربی مانند است که در سراسر بدن و در خون یافت می شود. انواع مختلفی از کلسترول وجود دارد. تجمع انواع خاصی از کلسترول در شریان های فرد می تواند خطر بیماری قلبی، سکته مغزی، حملات قلبی و سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهد.

آزمایش کلسترول HDL میزان کلسترول HDL  را در نمونه خون اندازه گیری می کند.کلسترول HDL اغلب به عنوان “کلسترول خوب” شناخته می شود زیرا عملکرد بهتر قلب و عروق در ارتباط با این نوع کلسترول می باشند. در مقابل، کلسترول LDL کلسترول بد نامیده می شود زیرا در بروز بیماری های قلبی عروقی نقش دارد.

برای تعیین میزان خطر ابتلا به بیماری قلبی

  • جهت غربالگری:

در صورت عدم وجود عوامل خطر بیماری قلبی به عنوان بخشی از روند معاینه در فواصل زمانی منظم.

–  برای بزرگسالان انجام این آزمایش هر چهار تا شش سال یک بار توصیه می شود.

– برای جوانان انجام آزمایش پانل چربی حداقل یک بار در سنین 9 تا 11 سالگی و مجدداً در سنین 17 تا 21 سالگی توصیه می شود.

  • جهت نظارت: در مواردی که عوامل خطر بیماری قلبی وجود داشته باشد یا هنگامی که سطح چربی مضر بدن در آزمایشات قبلی بالا بوده باشد انجام این آزمایش به صورت مکرر و در فواصل زمانی منظم توصیه می شود.

نمونه خون از سیاه رگ دست یا سر انگشت گرفته می شود.

اگر این آزمایش به عنوان بخشی از یک پانل چربی کامل انجام شود، به طور معمول 9 تا 12 ساعت قبل از انجام آزمایش نباید چیزی خورده شود، نوشیدن آب ایرادی ندارد.

از نظر برخی از پزشکان ناشتا بودن یا ناشتا نبودن بیمار تاثیر چندانی در نتایج آزمایش ندارد، این دسته از پزشکان به بیمار خود توصیه نمی کنند که قبل از انجام آزمایش ناشتا باشد. این امر به ویژه برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان صادق است. در نهایت فرد باید دقیقاً مطابق دستورات پزشک خود عمل کند و به شخصی که نمونه خون وی را می گیرد اعلام کند که ناشتا بوده است یا خیر.