تأثیر رژیم غذایی مدیترانه ای در کنترل میگرن
بر اساس مطالعات انجام شده، با مصرف رژیم های غذایی کم چرب و گیاهی می توان سردردهای ناشی از میگرن را کنترل کرد. این نوع رژیم غذایی منجر به کاهش التهاب در بدن می شود.
رژیم غذایی مدیترانه ای یکی از رژیم های غذایی می باشد که همه ویژگی های یاد شده را در خود جای داده است. این نوع رژیم غذایی بر پایه غذاهای طبیعی و فرآوری نشده است که کاملاً هم گیاهی نمی باشد. منظور از گیاه در این رژیم غذایی انواع توت ها و سبزیجات دارای برگ سبز می باشد که هر دو سرشار از آنتی اکسیدان و دارای خواص ضد التهابی هستند. غذاهای حیوانی و غذاهای سرشار از چربی اشباع شده سهم بسیار کمی را در این نوع رژیم غذایی اشغال می کنند.
غذاهایی که باید مصرف آن ها را افزایش داد:
- سبزیجات سبز برگ؛
- کلم؛
- هویج؛
- فلفل قرمز و سبز؛
- حبوبات، مانند نخود، لوبیا، و بادام زمینی؛
- خیارها؛
- گوجه فرنگی ها؛
- توت ها؛
- آجیل از جمله پسته، گردو، فندق و بادام؛
- غلات کامل؛
- ماهی و مرغ (غیر سرخ شده)؛
- روغن زیتون.
غذاهایی که باید مصرف آن ها را کم کرد:
- کره و سایر چربی های حیوانی؛
- پنیر؛
- گوشت قرمز و فرآوری شده؛
- فست فودها؛
- غذاهای سرخ شده؛
- غذاهای تصفیه شده؛
- شکر سفید و آرد مانند کلوچه ها و کیک ها.
در مطالعه انجام شده بر روی 266 زن مشخص شد، رژیم غذایی مدیترانه ای، منجر به کوتاه تر شدن مدت زمان میگرن، کم تر شدن میزان درد و کم تر شدن دفعات بروز آن شده بود. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی، دانه ها و گردو باعث کاهش التهاب در مغز می شود. علاوه بر این، سبزیجات دارای برگ سبز، آجیل، دانه ها و حبوبات منابع عالی منیزیم هستند. چندین مطالعه نشان داده است که افراد مبتلا به میگرن معمولاً در هنگام حملات میگرنی سطح منیزیم مغزی پایینی دارند و همچنین ممکن است به طور کلی دچار کمبود منیزیم باشند.
منبع: